Baloldali szavazók szedték ízekre Márki-Zay Pétert:

Saját szavazói körében sem örvend túl nagy népszerűégnek Márki-Zay Péter Facebookon megosztott újévi köszöntője, amelyben kijelentette, politikai hasznot remél attól, hogy a koronavírus sok áldozatot szedett az idősek körében.

A videóról egyes balliberális portálok - többek között a Telex és a 444 - is beszámoltak tudósítás formájában, s cikküket megosztották a Facebookon. A bejegyzések szöveges reakciói között keresve se találni támogató hangvételűt. A legtöbben Márki-Zay leváltását követelték: Nincs az ellenzékben egy olyan ember, aki rászólna? Hogy állj félre, öreg, elég butaságot beszéltél?

- "Valaki kezdjen el marha gyorsan melegíteni a kispadnál, mindegy ki."

- "Nekem már összerándul a gyomrom ettől az embertől, idős vagyok, még élek, és nem Fideszre szavazó. Szóljon már neki valaki, hogy nem vagy komplett, öreg!"

- "Itt többségében a DK-ra és a Jobbikra lehet számítani. Sajnos rossz érzésem van az állandóan szereplő Márki-Zay Péterrel kapcsolatban. Sokan nem fognak elmenni szavazni. Ez nagy baj."

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt időszakban olyan népszerű kormányzati intézkedéseket támadott meg, mint a 13. havi nyugdíj visszaadása, a rezsicsökkentés vagy a benzinárstop, a választókat pedig többek között "trágyával etetett gombáknak" titulálta. Ezek alapján nem meglepő, hogy még a Hann Endre vezette Medián legújabb közvélemény-kutatásának eredményei szerint is az ellenzéki szavazók harmada a kormányzó jobboldal győzelmére számít a tavaszi választásokon. Ugyanez az arány a Fidesz-szavazók esetében 91 százalék volt.

AZ ADATOKAT A TELJES NÉPESSÉGRE VONATKOZTATVA AZT KAPJUK, HOGY A SZAVAZÓKORÚ LAKOSSÁG 63 SZÁZALÉKA SZERINT A FIDESZ NYER 2022-BEN.

A Real-PR legújabb felmérése is ezt támasztja alá. Jelen állás szerint a Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében 54 százalék, a baloldali összefogásé 45 százalék, azaz 9 százalékponttal kisebb.