dr. REGÁSZ MÁRIA kényszervallatással vádolta meg hamisan dr. Nyújtó Katalin bírónőt. A vádolás hamis voltát egybehangzóan bizonyította a bírónő vallomása, az írnok vallomása, szerkesztőnk vallomása, valamint az a hangfelvétel is, amit maga dr. Regász Mária készített titokban, engedély nélkül a tárgyalásról.

Ennek ellenére dr. CSEKŐ TAMÁS megszüntette az eljárást dr. BARTA SÁNDOR nyilvánvalóan hamis vallomására hivatkozva, miszerint ő hallotta, hogy a bírónő a folyosón négyszemközt fenyegette meg dr. Regász Máriát. (Nem zavarta az az apróság, hogy ilyesmit még dr. Regász Mária sem állított soha a védekezése során: mindvégig a tárgyaláson elhangzott fenyegetésről, kényszerítésről hazudozott, amit viszont még a saját hangfelvétele is egyértelműen cáfolt.)

A megszüntető határozatot a Legfőbb Ügyészség hivatalból felülvizsgálja.

dr. BARTA SÁNDOR ellen hamis vallomás megtétele miatt feljelentés történt, míg magának a vallomástételnek a tényét a Budapesti Ügyvédi Kamara vizsgálja, miután a védőt eleve nem lehet tanúként meghallgatni olyasmire, amiről mint védo szerzett tudomást, ilyen esetben a védő köteles megtagadni a vallomástételt, védőként megismert adatokat még a védence kifejezett kérésére sem tárhat fel. (A védőnek nem adható felmentés.)