PUTYIN ZSENIÁLIS LÉPÉSE – A NAGY JÁTSZMA

A globális pénzhatalom csellel, ármánnyal, és ha kell, akkor polgárháború szításával szerzi meg a külföldi területeket, politikai befolyást és természeti kincseket. De természetesen nem riad vissza a közvetlen katonai beavatkozástól sem, ha érdeke éppen azt diktálja.  Ez, a legtöbb olvasónak nem újdonság.

http://www.netextra.hu/wp-content/uploads/image/PUTYIN-ZSENIALIS-LEPESE_erdekes_vilag_netextra_hu.jpg

A nagytőke már hosszú ideje sóvárog az Oroszországi befolyása kiterjesztésére és erősítésére, melyet korábban gazdasági lépésekkel, bankjai és vállalatai terjeszkedésével valósított meg.

Putyin viszont megálljt parancsolt neki, amit természetesen nem néz jó szemmel.

Fordult a kocka!

Nemrégiben az InSerbia hírügynökség publikálta, hogy „Oroszország néhány nap leforgása alatt felvásárolta az orosz vállalatok 30%-át, ami mindeddig külföldi tulajdonban volt, és emellé mintegy 20 milliárd dollár profitra tett szert.” Ez a hír meglehetősen fájdalmasan érintette a spekuláns pénzügyi háttérhatalmat, hiszen úgy tűnik, hogy a külföldi befolyásszerzés érdekében tett eddig „munkájuk” jó része elveszett.

A fagyi visszanyal, avagy Putyin az ellenség saját fegyverét fordította vissza.

Az előzmények: A vesztesek liberális nyugati sajtója teli torokból ordítozta, és egyben azt a képet vetítette elő, hogy pillanatok alatt összeomlik az orosz gazdaság. Tény, hogy az orosz jegybank ebben az időben stratégiailag semmit nem tett a rubel megmentése érdekében. Így a rubel értékének jelentős részét el is vesztette. De ez, -mint utólag kiderült, nem véletlenül alakult így.

Kapcsolódó cikk: PUTYIN A NYUGATI ELITEKNEK: A JÁTÉKNAK VÉGE!

A világ hatalmas változás előtt áll. A jelenlegi, általunk megteremtett világ mesterkélt és rendkívül torzra sikeredett. Bár a mostani gazdasági és politikai „világrend”- nek elvileg a közös érdekek mentén a világ népeit kellene szolgálnia, ez sajnos közel sincs így…>>> TOVÁBB

Az elemzők és a spekulánsok feszülten figyelnek. – Putyin rájátszik

Az orosz „gazdasági válsággal” kapcsolatban Putyin egy sajtótájékoztatón csak mosolygott, és még akkor sem volt hajlandó bejelenteni, hogy lépéseket kívánnak tenni a rubel megmentése érdekében.

Természetesen erre a hírre a világsajtón kívül az elemzők is felkapták a fejüket és elkezdték kongatni a vészharangot: „orosz gazdasági csőd”, „az ország összeomlik”! Ez már eléggé meggyőzte a nyugati spekulánsokat arról, hogy villámgyorsan megszabaduljanak az oroszországi vállalataik részvényeitől.

Ez alatt az idő alatt Putyin vezetésével Oroszország kihasználta az alkalmat, hogy fillérekért felvásárolja az eddig külföldi tulajdonban lévő Oroszországban dekkoló vállalatok részvényeit. Elmondhatjuk, hogy Putyin eltakarította az útból a gyarmatosítók nagy részét.

Így kezdte meg működését Oroszország vezetésével az Eurázsiai Gazdasági Unió.

forrás: http://www.netextra.hu/newsletter/